De unges råd til det gode kommunemøde

Ofte er det nemmeste at spørge dem, som det handler om. Vi har spurgt de unge på AtoB om, hvad der skal til, for at det er en god oplevelse at komme til møde på kommunen. Svarene er heldigvis enkle og nemme at imødekomme.

De unges (beskedne) ønsker til et møde på kommunen

De 9 gode råd er med udgangspunkt i unge over 18 år med autismeprofiler.

– Send mig en dagsorden med de spørgsmål, du vil stille, så jeg kan forberede mine svar.

– Sørg for, at der er styr på siddepladserne om bordet. Spørg mig gerne om jeg foretrækker en bestemt plads – fx ved siden af døren eller ved siden af mine forældre.

– Anerkend, hvad der kan være svært ved mødet. Det behøver ikke betyde, at du kan ændre vilkårene, men det betyder noget at vide, at du er opmærksom på det – du kan fx sige ‘Jeg ved, at det kan være svært for dig at sidde her med 3 fremmede mennesker, så jeg er glad for at du deltager’.

– Jeg kan være sensitiv på mine sanser – fx lugt af mad og kaffe eller skarpt sollys fra vinduet. Det betyder ikke, at præmissen kan ændres, men italesæt gerne, at du ved, den er der.

– Stilhed er ok. Jeg har ofte lang latenstid og brug for tid til at tænke. Er du i tvivl, om jeg tænker over et svar, er du velkommen til at spørge mig.

– Fortæl mig om årsag og sammenhæng. Fx ’grunden til at jeg spørger om dette er fordi, jeg skal vide om….’

– Vær nysgerrig og spørg, hvis der er noget, du ikke forstår, i stedet for at antage. Lyt til mig i et ligeværdigt møde.

– Afgræns tiden. Måske er det ok, at jeg kun deltager i det første kvarter af mødet, hvis mine forældre er med og kan deltage i resten af mødet. Derudover er 15 minutters møde med min deltagelse jo bedre, end at jeg slet ikke kan deltage.

– Vær forberedt og giv mig gerne besked om allerede afgjorte beslutninger som det 1. til mødet. Så kan jeg koncentrere mig om indholdet i mødet, fordi jeg kender svaret, og ikke skal sidde og spekulere på (og blive forstyrret af), hvad det er.

Vi siger tak for de gode råd og håber, at der kommer nogle gode møder ud af det

Hent og print til opslagstavlen her

Et specialiseret tilbud til unge med autisme & belastningsreaktioner

AtoB tilbyder forløb for normalt- til højt begavede unge i alderen 16-25 år, med diagnoser indenfor autismespektret og svære belastningsreaktioner såsom angst, skolefravær, nedsat kravkapacitet samt svære isolationsproblematikker. Disse unge er yderst sårbare overfor belastninger og har et meget svingende trivsels- og funktionsniveau samt en lav kapacitet ift. krav, forventninger og sansestimuli. En del af kompleksiteten ift. at finde en holdbar indsats er, at disse unge besidder store ressourcer, men samtidigt har behov for en massiv, indgribende indsats, da deres kognitive evner ikke matcher deres handlingskompetence.

AtoB er specialiseret i denne målgruppe og deres behov for fleksibilitet. En indsats ved AtoB kan foregå i hjemmet og/eller på AtoB, i et trygt miljø med andre unge i målgruppen.

Du er altid velkommen til at kontakte os

Kontakt os for yderligere information eller aftale om et besøg.