Udedag med hygge og fællesskab

Traditionen tro har AtoB været på udedag med fællesskab, hygge og tilpas eksponering i trygge rammer. 

Fornøjelse og eksponering

AtoB har igen været på en skøn udedag med de unge. Når vi tager på udedag, har det mange forskellige formål. Det vigtigste er selvfølgelig, at de unge får en så god dag som muligt med positive erfaringer, som de kan tage med sig. Derudover er der mange pædagogiske grunde og ikke mindst forberedelser, der er afstemt de unges behov.

Hvad får den enkelte unge ud af en tur med AtoB

Unge med autisme er ligeså forskellige som neurotypiske unge. Derfor et det selvfølgeligt også forskelligt, hvad den enkelte unge får ud af en tur og i hvor høj grad man nyder udelivet eller i hvilken grad, turen matcher den enkelte unges interesser og præferencer. Vi tager på mange andre ture end udeliv, og essensen er, at de unge skal opleve sig som en del af et fællesskab sammen med de andre unge, få erfaringer med at mestre nye oplevelser og samtidig øve sociale færdigheder i trygge rammer.

Vores ture opsummeres til følgende:

  • Fællesskab om et fælles 3. sammen med andre unge
  • Social træning og eksponering i nye rammer
  • Positive erfaringer, der giver tro på egen mestring
  • Endorfiner, dopamin og D vitamin
  • Afhængig af destinationen; ny viden, oplevelser og nye kompetencer

Forberedelse på en turen

For at få en tur med så gode forudsætninger som muligt, forbereder vi flere ting sammen med de unge. 
Inden turen har medarbejderne undersøgt stedet, vi skal hen, så vi ved, om der er andre end os, hvordan vi kan sidde og hvad vi skal være forberedte på. 
De unge får i god tid en invitation, hvor vi beskriver turen. Beskrivelsen handler om meget mere end blot tid og sted. Fx hvad vi skal spise, hvem der skal med, hvordan vi kommer til og fra, hvad vi kan lave og hvad den unge skal være opmærksom på selv at stå for; fx solcreme og påklædning.  

Vi forbereder turen nøje for at sikre, at de unge får så gode erfaringer som muligt med sig. 

Meeen... Alting kan ikke altid planlægges!

Selvfølgelig kan vi ikke planlægge alting. Bålet ryger måske mere end et autistisk sanseapparat kan tåle, vejret kan drille os, måske er der andre ved bålpladsen, når vi ankommer eller måske er den enkelte unge mere udmattet end forventet. Alt det håndterer de kompetente medarbejdere, og det vigtigste er, at de tager hånd om, at uforudsete ting kan være store forhindringer eller vække bekymring hos den unge med autisme.
De unge har altid adgang til deres primære kontaktpersoner, som kan hjælpe, hvis noget bliver svært, og medarbejderne bruger muligheden til, at den unge får oplevelser med at overkomme og mestre uforudsete begivenheder. En tur går nemlig ikke ud på, at alt ubehag eller alt, der er svært skal forsvinde – derimod skal den unge opleve at mestre uden at blive (for) utryg. På den måde udvikler den unge sig via positive erfaringer, og i et værdifuldt fællesskab med andre unge i trygge rammer. 

De unge træner fællesskab og sociale rammer via deres STU eller aktivitets- og samværstilbud. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om vores forløb.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud ca. 1 gang hver 2.måned, hvor vi deler nyttig viden og værktøjer om autisme. 
Vi deler nyt til unge, forældre og samarbejdspartnere.

Om AtoB

AtoB er specialiseret i unge med autisme og belastningsreaktioner såsom angst, isolationsproblematikker, skolefravær og anden invaliderende komorbiditet.
Vi tilbyder helhedsorienterede forløb til unge i alderen 16-25 år.