Velkommen indenfor på AtoB

AtoB ligger på Frederiksberg. Vi har bevidst valgt lokaler, der ikke ligner en traditionel skoleramme. I vores lokaler kan de unge starte på en frisk, i rammer, der ikke minder om en traditionelle skole.
Vi arbejder med en miljøterapeutisk tilgang og vores fysiske rammer skaber et miljø, hvor vi selv afgør, hvilke planlagte forstyrrelser, den enkelte unge bliver eksponeret for. 

Se en video af vores lokaler her

Lokaler skræddersyet til formålet

Vi indretter os enkelt uden for meget, der forstyrrer, og samtidig har vi skabt en hyggelig base for hverdagen på AtoB. 
Vi har støjreducerende elementer, og vi ved, at det har betydning at kunne overskue lokalerne eller sidde med ryggen mod en væg for at føle sig tryg. 
Vi arbejder relationelt med forståelse for, at mennesket altid er påvirket af de rammer, det er i; både psykisk og fysisk. 
Vores lokaler er indrettet, så der er mulighed for at trække sig, selvom man er i de fælles lokaler. Vores tilgang er dog, at vi hele tiden mikrojusterer og vurderer, hvornår den enkelte unge kan tåle at blive eksponeret yderligere og øvet i dét, der er svært.  

Undervisning tilpasset til den enkelte

Det er ikke alle unge, der er parate til at modtage undervisning, når de starter på AtoB. Det er derfor individuelt, om den unge har fagfagligt indhold på sit skema.
På AtoB er der både undervisning i 1:1 rammer og i mindre hold, og vores undervisningslokaler er indrettet med blik for at minimere forstyrrende elementer, så vi begrænser sanseindtryk, der kan forhindre læring for eleven.

Fællesskab med individuel støtte

På AtoB arbejdes der individuelt i fællesskabet. Nogle elever sidder alene i et lokale, mens andre sidder sammen. Fælles er, at det altid er muligt at få hjælp til dét, der er svært, og alle elever er bakket op af støtte qua vores 1:1 normering. Vigtigt er det dog at notere sig, at AtoB ikke er et solisttilbud, men derimod et tilbud om at få støtte nok til at tåle fællesskaber.

Hyggelige rammer med god stemning

AtoB er indrettet med små kroge, hvor eleven kan trække sig; enten for at få en pause fra fællesskabet eller for at samtale med sin primære. Vi har valgt lokaler ud fra et ønske om, at have plads nok til, at alle vores elever kan være her og finde fred og ro, men uden at gå på kompromis med hyggelige rammer og hjemlig stemning.

Hvis det er svært at møde op på AtoB

Nogle elever har svært ved at møde op på AtoB. Vi både henter og bringer eleverne dagligt i egne biler. For de elever, hvor dette ikke er nok, arbejder vi med kontakt og relation i hjemmet hos eleven, indtil eleven har opnået mestringsstrategier til at komme ud af hjemmet og ind på AtoB’s matrikel.

En beliggenhed midt i byen ved siden af grønne områder

AtoB ligger på Frederiksberg med udsigt til Frederiksberg Have. Vi er tæt på både rekreative områder, kultur og byliv, hvilket betyder, at vores omgivelser og beliggenhed kan honorere de fleste interesser, den enkelte unge kan have. 

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os for at aftale et besøg eller for at få svar på spørgsmål.