Hvad får de unge ud af Psykoedukation?

Hvad betyder psykoedukation?

Psykoedukation er en måde, hvorpå vi arbejder med viden og selvforståelse ift. ungdomslivet med en diagnose og de udfordringer, som det kan føre med sig. Formålet er, at den enkelte unge får værkstøjer og opnår strategier til at mestre hverdagen med færre udfordringer.
Vi er især optaget af, at de unge skal have adgang til ‘livet udenfor’ og have muligheder for at deltage i de arenaer de ønsker – det kan være alt lige fra socialt fællesskab, idrætsklubber, arbejdspladser eller fx turde spørge en ekspedient hvor grøntafdelingen i et supermarked er.

Psykoedukation på AtoB

Vi arbejder både individuelt og på hold med psykoedukation. Særligt på holdene kan vi se, at de unge modnes og rykker sig. Spejling og dialogen med andre ligesindede unge mennesker gør en forskel. Det at opleve, at man ikke står alene med sine vanskeligheder og at andre kender til de samme livsvilkår, er betydningsfuldt for mange af vores unge.

Kombinationen af teori og praksis

AtoB arbejder anderledes, end fx individuel samtalepraksis, fordi vi kan støtte de unge i at øve sig i praksis. Vi følger dem både før og efter en time med psykoedukation. Her sikrer vi, at det ikke blot er ord og teoretisk viden, som de indlærer, men at de får hjælp til at omsætte viden til adfærd og handlinger. Vi kan støtte den unge i at afprøve strategierne, og vi kan evaluere på, hvordan det virker for den enkelte. Et eksempel kan være, at en ung ikke kan handle ind i Netto pga. angst. Vi bruger psykoedukation til at gennemgå viden om angstens betydning for adfærd og fysiske og psykiske symptomer. Sammen med den unge identificerer vi strategier, som kan afprøves. Vi designer en udviklingstrappe med den unge, hvor vi kan arbejde med eksponering i nærmeste udviklingszone. Sammen med den unge kan vi afprøve det i praksis og arbejde med stabilisering og automatisering, så den unge til sidst selv kan handle i Netto.

Nærmeste udviklingszone

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud ca. 1 gang hver 2.måned, hvor vi deler nyttig viden og værktøjer om autisme. 
Vi deler nyt til unge, forældre og samarbejdspartnere.

Om AtoB

AtoB er specialiseret i unge med autisme og belastningsreaktioner såsom angst, isolationsproblematikker, skolefravær og anden invaliderende komorbiditet.
Vi tilbyder helhedsorienterede forløb til unge i alderen 16-25 år.